Zonnepanelen via je werkgever met een fikse korting!

Duurzaam wordt nu haalbaar en betaalbaar. Afhankelijk van je energiecontract en het WKR-budget van je werkgever bespaar je tot 80% op je stroomkosten.

Bespaar direct elk jaar op
je stroomrekening

De populariteit van zonne-energie in Nederland is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Inmiddels hebben ruim 2.000.000 huishoudens zonnepanelen op hun woning geïnstalleerd. De populariteit van zonne-energie is voor een groot deel te verklaren door de hoge energieprijzen. De stroom die je opwekt met eigen zonnepanelen is vele malen goedkoper dan de stroom die je via je energieleverancier afneemt. Maar niet iedereen heeft het geld liggen voor zo’n installatie op het dak. Geldt dit ook voor jou? Dan hebben wij de oplossing!

Met de Green Deal kun je via ons zonnepanelen huren met behulp van je werkgever. Door de toepassing van fiscale voordelen betaal je een stuk minder voor deze huur dan normaal. Het werkt als een fietsplan of PC privé project. Ook te betalen met jouw vrije dagen of andere arbeidsvoorwaarden. En na 10 jaar zijn de zonnepanelen tegen een kleine vergoeding van jou en kun je nog 20 jaar genieten van gratis stroom.

De besparing is afhankelijk
van je persoonlijke situatie

Je besparing is sterk afhankelijk van wat je nu per kWh betaalt aan stroom, hoeveel WKR-budget je werkgever nog beschikbaar heeft en hoeveel je verdient. Hieronder hebben we een voorbeeld uitgewerkt in het geval je op dit moment 60 cent per kWh voor je stroom betaalt. In de linkerkolom staat dan wat je nu maandelijks kwijt bent. In de middelste kolom staat de maandlast bij huur van zonnepanelen met een WKR-voordeel van 22,2%. In de rechterkolom staat je maandlast bij een WKR-voordeel van 48,9%.

In deze berekening is uitgegaan van ‘Jan Modaal’ met een fiscaal jaarinkomen van € 40.000,- in belastingschijf 1. Fictieve sociale verzekeringspremies: WGA-vast 0,85% en ZW-flex 0,33%. Totale werkgeverslast 18,18%. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe kun je snel aan de slag?

Allereerst moet je je werkgever informeren over de Green Deal zodat deze met ons in gesprek wil. Via een (online) kennismaking geven we nadere uitleg over onze Green Deal. Als je werkgever nog steeds enthousiast is, kijken we naar de specifieke wensen en stellen een contract en verwerkersovereenkomst op. De laatste stap bestaat uit het inrichten van een online meerkeuze portaal waarmee we het hele proces digitaal ondersteunen.

1

Overtuig jouw werkgever om mee te doen aan de Green Deal van Sharebase.

2

Gelukt? Proficiat! Bestel en betaal maandelijks uit je besparing, met jouw loon of verlofdagen.

3

Vul alles nauwkeurig in. Onze partner Soly regelt verder jouw bestelling, financiering en installatie

In samenwerking met Soly

is in 2013 opgericht met één doel: zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Zij grijpen de uitdagingen van de energietransitie met beide handen aan om met zijn allen zo snel mogelijk te kunnen genieten van goedkope, klimaatneutrale en decentrale energie.

In maart 2022 heeft Soly nieuw kapitaal opgehaald voor de realisatie van haar ambitieuze groeistrategie. Met de investering van Shell Ventures en pensioenfonds ABP kan Soly nog sneller doorgroeien in Nederland en daarbuiten. Dit alles met maar één doel: de kansen van het klimaatvraagstuk effectief aangrijpen om zonne-energie op nummer één te zetten.