Actiepagina warmtepomp
Doorloop het onderstaande stappenplan en begin met besparen

Je bent een enthousiaste werknemer, je houdt van je werk en bent graag duurzaam bezig. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee! Je bent getipt over de Green Deal van Sharebase. Je checkt de website. Zonnepanelen heb je al, maar een warmtepomp nog niet. Elk jaar 40% tot 70% op gas besparen klinkt je als muziek in de oren. Zeker met die gestegen energieprijzen. Je hebt gelezen dat je met de Green Deal van Sharebase via je werkgever ook nog eens tot de helft korting op de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp kunt krijgen. Of zelfs helemaal gratis met de inruil van vrije dagen. Dat wil jij ook! Je informeert direct je werkgever: is dit iets voor ons?

Je baas heeft onze informatie ontvangen en is direct enthousiast: die Green Deal van Sharebase bevat super mooie extra arbeidsvoorwaarden. Naast het financieel voordeel voor de medewerkers draagt de organisatie op deze manier ook nog eens bij aan de energietransitie. We worden maximaal administratief ontzorgd en dat alles zonder extra kosten! Hij meldt zich direct aan bij Sharebase.

Je checkt via de HAASheat calculator van Sharebase je besparing en kiest of je de pomp aanschaft met eigen geld of via een duurzaamheidslening. Je vult je contactgegevens aan en vult in wat het bouwjaar van je woning is. Dit laatste hebben we nodig voor de aanvraag van jouw ISDE subsidie, omdat enkel huizen die voor 2019 gebouwd zijn hiervoor in aanmerking komen.

Jouw gegevens worden doorgestuurd naar onze partner HAASheat. Zij vragen de ISDE subsidie aan (let op: de subsidie is al verrekend met de prijs in de HAASheat calculator), regelen indien nodig een gunstige financiering en organiseren na een schouw de bestelling bij een installateur naar keuze. Tot 5 dagen na de schouw ben je nog vrij om de bestelling op te zeggen. Hierna zit je er aan vast en moet je het bedrag naar HAASheat overmaken (bij inleg eigen geld) of start de leenovereenkomst. 6 weken na aanvraag weten we of de subsidie is goedgekeurd. Het tijdstip is afhankelijk van de RVO waar deze aangevraagd wordt. Als alles geregeld is, kan daarna de hybride warmtepomp voor levering en montage ingepland worden. Dat duurt ongeveer 8 weken, mede vanwege de agenda van de installateur. De voortgang van deze stappen kun je online volgen.

Na installatie van de warmtepomp declareer je de factuur en/of leenovereenkomst bij je werkgever. Voorafgaand aan deze fase is het belangrijk dat je er zelf voor gezorgd hebt dat je werkgever ook akkoord is. Als dat zo is, dan hebben wij een online portaal ingericht. Je logt in op het portaal via jouworganisatie.sharebasecloud.nl en upload de digitale factuur en/of leenovereenkomst. Je geeft aan of je het bedrag wil betalen door de uitruil van brutoloon of vrije dagen en over welke periode je de inhouding wil spreiden. Uiteindelijk bevestig je jouw keuzes, waarna een overeenkomst tussen jou en je werkgever opgesteld kan worden.

Op basis van jouw input maakt jouw werkgever met behulp van het online portaal in een handomdraai een overeenkomst. Hierin staat beschreven welke keuzes er gemaakt zijn en met welk bedrag het salaris en/of verlofsaldo met welke periode verlaagd wordt aangevuld met andere relevante info. De regeling is vergelijkbaar met een fietsplan of de vroegere PC-privé regeling. Na jouw akkoord op de overeenkomst worden wijzigingen op jouw loon / verlofsaldo door je werkgever verwerkt in de salarisadministratie.

Als alles verwerkt is kun je altijd terecht in het online portaal via jouworganisatie.sharebasecloud.nl. Het systeem bevat een digitaal dossier, waarin je alle relevante informatie en documenten kunt terugvinden. Misschien wil je in de toekomst gebruik maken van andere keuzedoelen die door je werkgever beschikbaar zijn gesteld. Zoals het fiscaal gunstig aanschaffen van zonnepanelen, isolatie of een laadpaal. Enthousiast over onze Green Deal? Breng dan ook andere mensen die je kent hiervan op de hoogte. Samen maken we onze wereld een stukje duurzamer!

Deel onze Green Deal via

Ontdek HAAS in 2 minuten

Heb je nog meer vragen?