FAQ besparing HAAS

Ben ik eigenaar van de hybride warmtepomp?

Omdat de subsidie via HAASheat loopt, ben je na één jaar officieel eigenaar van jouw hybride warmtepomp. Dit is nadat HAASheat jouw volledige betaling en ISDE-subsidie ontvangen heeft, en de hybride warmtepomp is geïnstalleerd.

Wat bedoelen jullie met werknemersvoordelen?

Dit is de kracht van HAAS. Door jouw belastingvoordelen (=WKR) heb je tot 50% korting op de aanschaf. Bovendien kun je betalen met je brutoloon of je verlofdagen. Zelfs met enkele verlofdagen betaal je het hele jaar ineens! Het werkt hetzelfde als een pc privé project of fietsplan.

Mijn werkgever zegt dat er geen ruimte meer is in de werkkostenregeling (WKR), wat nu?

Dan zijn er diverse oplossingen: (1) Je werkgever kan HAASPlus+ gebruiken, en buiten de WKR om je de hybride warmtepomp vergoeden met wat extra verlofdagen die je daarvoor inruilt (zie de webcalculator) (2) Je werkgever kan bepaalde reserveringen tijdelijk wijzigen (bijvoorbeeld een contributie, lidmaatschap, feestpakket) in de deelname voor de hybride warmtepomp. Uiteindelijk levert je [...]

Wat zijn de verschillen in werkwijze bij direct kopen en lenen?

Er zijn 2 pakketten, één met een directe betaling en één met een lening die je in 84 maanden betaalt. In beide gevallen ben je direct eigenaar. Wij vragen de subsidie aan en regelen de lening bij het Nationaal Warmte Fonds met een zeer lage rente. Daarbij helpen we je via je werkgever te profiteren [...]

Wat is de werkkostenregeling?

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers geven. Via de WKR is het nu ook mogelijk via het HAAS model een onbelaste vergoeding voor een hybride warmtepomp aan je werknemers te geven.

Ga naar de bovenkant